Antwerp gaat tussen hangen en wurgen naar Europa League

Antwerp gaat tussen hangen en wurgen naar Europa League

26-08-2021 23:37 Laatste update: 23:42
34

Antwerp is met bloed, zweet en tranen door naar de Europa League. Het had uiteindelijk strafschoppen nodig, maar bleek koelbloediger dan Omonia Nicosia uit Cyprus. 

Antwerp had het vorige week bijzonder moeilijk met Omonia, maar nam de match deze keer meteen in handen. Net voor het halfuur kopte Bataille nog een grote kans over, maar even later was het wél bingo. Miyoshi kon een verlengde doeltrap makkelijk afwerken. Omonia kwam niet verder dan een schotje van Lecjaks.

Na de pauze had Antwerp nog een doelpunt nodig en ging het naarstig op zoek. Benson en Miyoshi kregen al snel kansen, maar konden niet scoren. Eggestein kopte even later nog een kans naast. De Cyprioten zaten er stilaan door en Gerkens kon profiteren. Met een typische infiltratie dwong hij nog verlengingen af.

Al Antwerp wat de klok slaat
In de verlengingen kan Antwerp zowat doorlopend balbezit, Omonia kwam er niet uit. Miyoshi raakte bij de beste kans de deklat, maar de bal wilde er maar niet in voor Antwerp. Het moest dan maar vanop de stip gebeuren.

Uiteindelijk gingen de Cyprioten toch voor de bijl. Gerkens miste wel voor Antwerp, maar de andere penaltynemers scoorden. Bij Omonia werden drie strafschoppen gemist. Een dik feestje barstte los op de Bosuil.