Tegenstander van KAA Gent wil stunten: Zou enorme bonus zijn

Tegenstander van KAA Gent wil stunten: "Zou enorme bonus zijn"

25-08-2021 21:00
5

KAA Gent moet donderdag een 1-0 achterstand ophalen tegen Rakow Czestochowa. De Polen zijn alvast gemotiveerd, maar coach Marek Papszun beseft dat Europees voetbal voor KAA Gent nog belangrijker is.

"Of Gent meer druk zal voelen omdat ze vorig seizoen 20 miljoen euro minder omzet hadden? Dat is ons jaarbudget", lacht de coach bij Het Nieuwsblad. "Wij voelen in elk geval geen verpletterende druk maar willen vooral de sportieve uitdaging aangaan. We presteerden al beter dan verwacht maar de groepsfase halen, zou een enorme bonus zijn voor onze fans."

Over de tactiek zegt Papszun liever zo weinig mogelijk. "We kunnen zowel hoog druk zetten als op de tegenaanval speculeren. En door onze uitgangspositie hebben we een comfortabele situatie. We zullen zien wat er op het veld gebeurt. We voelen ons in elk geval klaar om deze partij tot een goed einde te brengen."

Voor Rakow is dit nog maar de allereerste Europese campagne uit de clubgeschiedenis. In eerdere rondes versloegen ze Suduva en Roebin Kazan.