PSG bevestigt Real Madrid-offensief: 'We laten Mbappé niet voor minder gaan'

PSG bevestigt Real Madrid-offensief: 'We laten Mbappé niet voor minder gaan'

25-08-2021 15:35 Laatste update: 15:54
3

Een transferspel van de hoogste orde: Real Madrid zit achter Kylian Mbappé aan, bevestigt Leonardo. De technisch directeur van Paris Saint-Germain zegt het openingsbod van de Spaanse grootmacht afgeslagen te hebben, maar een akkoord is niet uitgesloten.

"Kylian Mbappé wil naar Real Madrid en we zullen hem niet tegenhouden", maakt Leonardo duidelijk in gesprek met RMC. "We hebben 'nee' gezegd tegen het eerste bod van Real Madrid, maar als aan onze voorwaarden wordt voldaan, zullen we het zien."

160 miljoen
Real Madrid bracht deze week een bod van 160 miljoen euro uit. "Dat bedrag klopt. Het is minder dan we voor Kylian hebben betaald in 2017", aldus Leonardo, die naar eigen zeggen niet van plan is weer in gesprek te gaan met Real. "De deadline is 31 augustus. We laten hem niet voor minder gaan dan we vier jaar geleden hebben betaald aan AS Monaco (180 miljoen, red.)."

Leonardo vraagt zich tegelijkertijd af in hoeverre Real serieus is. "Het lijkt een strategie om te proberen een 'nee' van ons te krijgen, zodat ze kunnen laten zien er alles aan gedaan te hebben. Vervolgens willen ze hem over een jaar gratis overnemen. Maar Kylian heeft bij ons altijd aangegeven dat hij niet transfervrij zal vertrekken."

'Illegaal' van Real Madrid
Het contract van Mbappé bij PSG loopt volgend jaar af. De laatste maanden sloeg hij twee aanbiedingen af. "De eerste aanbieding was voor topspelers, de tweede aanbieding was voor de categorie daarboven. We willen aan hem laten zien dat hij een belangrijke speler is, het middelpunt van ons project."

Maar als de situatie zo blijft, mag het Franse wonderkind vanaf de jaarwisseling met andere clubs praten. En niet eerder, benadrukt Leonardo. Hij laat weten dat het gedrag van de Real Madrid-bestuurders 'illegaal is, omdat ze al contact hebben opgenomen met de speler'. "De laatste twee jaar gedragen ze zich zo. Dat is onacceptabel voor ons."

"We hebben nooit de deur geopend voor een vertrek van Mbappé. Nooit", besluit Leonardo. "Mensen zeggen dat ik wil verkopen, en Nasser (Al Khelaïfi, clubeigenaar, red.) niet. Maar we zitten op dezelfde lijn. Als een speler écht wil vertrekken, is het op onze voorwaarden. Dat geldt niet alleen voor Kylian, maar voor alle spelers."