Goots vindt het onbegrijpelijk: 'Ricca (Club Brugge) verdiende rood'

Goots vindt het onbegrijpelijk: 'Ricca (Club Brugge) verdiende rood'

23-08-2021 13:30 Laatste update: 14:35
70

Na de partij tussen Club Brugge en K. Beerschot V.A (3-2) was er heel wat te doen om de fase met Federico Ricca. Bij Beerschot vond men de Uruguayaan een rode kaart verdienen, maar zowel de scheidsrechter als de VAR besloten anders. Patrick Goots begrijpt er niets van.

In Gazet van Antwerpen stelt hij zich openlijk vragen over de Belgische wedstrijdleiding. Hij haalt niet alleen de fase met Ricca aan, maar ook de buitenspelfase bij StandardKV Oostende. "Ik heb daar meer dan mijn bedenkingen bij", klinkt het.

"Iedereen, maar dan ook werkelijk IEDEREEN ziet dat die fout van Ricca meteen de rode kaart verdiende én dat Standard vanuit buitenspel scoorde. Behalve de VAR. Ik snap het gewoon niet meer", geeft hij aan.

Hij viseert vooral de VAR, die in beide fases niet ingreep. "Wat zitten die mannen daar in Tubeke eigenlijk te doen voor hun scherm", vraagt hij zich af, waarna hij ook concludeert dat topclubs misschien iets meer mogen. "Toch? Het zijn toch wéér twee flagrante flaters die kleinere clubs als Beerschot en Oostende duidelijk benadelen ten opzichte van grotere clubs als Standard en Club Brugge."