'Nieuwe bondsvoorzitter heet Van den Bulck: 56-jarige jurist met Congolese roots'

'Nieuwe bondsvoorzitter heet Van den Bulck: 56-jarige jurist met Congolese roots'

23-08-2021 11:24 Laatste update: 11:32
3

Naar alle waarschijnlijkheid luistert de nieuwe bondsvoorzitter straks naar de naam van Paul Van den Bulck. Bespaar je de moeite om in je geheugen te graven naar voormalige voetballers of trainers met die naam, want de man in kwestie komt helemaal niet uit het voetbalwereldje.

Op 30 augustus moet de KBVB nog officieel uitmaken wie de functie van voorzitter zal bekleden, maar Het Laatste Nieuws twijfelt er niet meer aan dat het Van den Bulck wordt. Hij is een 56-jarige jurist die voornamelijk in Brussel werkt, al was hij ook al actief in Parijs. Van den Bulck is in de eerste plaats Franstalig, maar kan ook Nederlands en Engels.

Bovendien heeft hij Congolese roots, wat de schreeuw naar meer diversiteit aan de top van de voetbalpiramide wat kan doen afnemen. CEO Peter Bossaerts gaf eerder al aan dat hij op dat vlak absoluut verandering wil binnen de KBVB. 

Belangrijk detail: Van den Bulck heeft eigenlijk geen enkele link binnen het voetbal. Hij is één van de twee onafhankelijke personen binnen de huidige Raad van Bestuur. Dat uitgerekend diezelfde Van den Bulck dan voorzitter zou worden, ziet men binnen de KBVB net als een uitgelezen kans om een volledig onafhankelijk persoon aan het hoofd te krijgen.