UPDATE: ‘Lichte interesse voor Cobbaut uit Duitsland, Frankrijk en Turkije’

UPDATE: ‘Lichte interesse voor Cobbaut uit Duitsland, Frankrijk en Turkije’

23-08-2021 08:46 Laatste update: 24-08-2021 08:45
19

RSC Anderlecht heeft afgelopen week toch nog een nieuwe spits in huis gehaald en trok Christian Koumamé aan van Fiorentina. Daarmee is men nog niet klaar bij paars-wit, zo moet er uitgaand nog veel gebeuren.

Op inkomend transfervlak lijkt RSC Anderlecht na de komst van Kouamé het werk af. Nu moet sportief directeur Peter Verbeke nog een oplossing vinden voor enkele overbodige pionnen, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Na de komst van Kouamé wordt het nu uitkijken naar een nieuwe club voor Isaac Kiese Thelin, die nu wel mag vertrekken. Ook spelers zoals Adrien Trebel, Bubacarr Sanneh en Elias Cobbaut mogen de club nog verlaten. Makkelijk wordt dat evenwel niet, zo is er amper tot geen interesse in die spelers.

Anderlecht heeft er alleszins opnieuw een drukke transferperiode opzitten. Zelf haalde het Kristoffer Olsson, Benito Raman, Sergio Gomez, Majeed Ashimeru (definitief), Kouamé, Lior Refaelov, Colin Coosemans, Wesley Hoedt, Taylor Harwood-Bellis en Joshua Zirkzee in huis, maar nam het afscheid van een pak spelers. Zo verlieten onder andere Albert Sambi Lokonga, Michel Vlap, Timon Wellenreuther en Lukas Nmecha de club.

Update: RSC Anderlecht zoekt nog steeds oplossingen voor enkele overbodige spelers. Elias Cobbaut is één van die spelers, maar een definitieve oplossing lijkt er niet aan te komen. Het Nieuwsblad meldt dat er lichte interess eis uit Duitsland, Frankrijk en Turkije, maar enkel om te huren. Zijn jaarloon van 500.000 euro vormt echter een struikelblok.