'Van het grote Anderlecht blijft niets meer over & Hoedt loopt als een oude vrouw'

'Van het grote Anderlecht blijft niets meer over & Hoedt loopt als een oude vrouw'

21-08-2021 13:00
18

Donderdag speelde RSC Anderlecht thuis 3-3 gelijk tegen Vitesse in de UEFA Conference League. Ook René van der Gijp en Johan Derksen keken naar het duel. Bij Veronica Inside gaven beide heren hun kijk op de Belgische Nederlandse confrontatie.

Anderlecht kwam tegen Vitesse twee keer op voorsprong en bij een 2-1 stand had Benito Raman de kans om zijn derde van de avond te maken. "Voetbal is toch een raar spelletje. We kijken naar een 3-3, terwijl het 3-1 kan worden. Hoeveel geluk kan je hebben? Hij schiet hem tegen de keeper en dan tegen de paal", aldus Van der Gijp.

"Van het grote Anderlecht is nog weinig over", pikte Derksen in. "Niks meer", aldus Van der Gijp. Zo kon Wesley Hoedt weinig indruk maken op zijn landgenoten. "Hoedt gaat natuurlijk de fout in. Dat kan. Maar hoe hij er bij de 2-3 achteraan loopt? Dat is net een oude vrouw”" aldus de derde tafelgast Hélène Hendriks.

Donderdag staat de return in Nederland op het programma. Het voordeel voor Anderlecht is dat tegendoelpunt niet meer van tel zijn. De winnaar van de dubble confrontatie plaatst zich voor de groepsfase van het nieuwe Europese toernooi.