Daerden (KRC Genk) blij met hervorming: Verliezen nu toptalenten

Daerden (KRC Genk) blij met hervorming: "Verliezen nu toptalenten"

20-08-2021 11:30
6

Niet alleen in 1A zal dit seizoen een hevige strijd woeden. Ook in de beloftencompetitie staat er veel op het spel. De eerste vier krijgen namelijk een ticket voor 1B, en dat zou Koen Daerden van KRC Genk heel graag willen. 

Daerden is daar technisch directeur van de jeugdopleiding. Hij wil de jeugd van KRC Genk zien groeien. "Strijden tegen profclubs in 1B is voor hen de ideale tussenstap", klinkt het in Het Belang Van Limburg. "We verliezen nu veel toptalenten aan Italiaanse of zelfs Nederlandse clubs. Omdat ze bij Jong Ajax of Jong PSV in de eerste divisie kunnen uitkomen."

Club Brugge NXT werd vorig seizoen wel laatste in 1B. "Pas veertien dagen voor de start van de competitie wist Club dat ze een ploeg in 1B mochten laten starten", legt Daerden uit. "Ze hebben zich er niet op kunnen voorbereiden, je zag hen naarmate het seizoen vorderde ook steeds sterker worden."

Niet alleen in 1B komen er volgend seizoen B-teams van profclubs bij. Er zijn ook vier plaatsen voorzien in 1e Nationale en nog vier in 2e Nationale.