OFFICIEEL: Anderlecht heeft genoeg gezien, Wellenreuther pakt nu zijn biezen al

OFFICIEEL: Anderlecht heeft genoeg gezien, Wellenreuther pakt nu zijn biezen al

18-08-2021 10:02 Laatste update: 10:12
7

Timon Wellenreuther heeft RSC Anderlecht al na één seizoen moeten verlaten. Willem II heeft de Duitser woensdag gepresenteerd. Wellenreuther kon de Brusselaars onvoldoende overtuigen het afgelopen jaar.

Wellenreuther maakte in 2020 - na een ijzersterk seizoen - de overstap van Willem II naar Anderlecht, maar in ons land is hij volledig uit beeld geraakt. Nochtans kreeg hij veelvuldig zijn kans na het uitvallen van nummer één Hendrik Van Crombrugge. Wellenreuther viel echter vooral op met weifelachtige tussenkomsten en matig uitvoetballen. Bij Anderlecht speelde hij nu dan ook geen rol van betekenis meer.

Anderlecht maakt gewag van een huurovereenkomst, waarbij Wellenreuther een volledig jaar voor zijn oude club mag uitkomen. Over een aankoopoptie wordt met geen woord gerept, dus waarschijnlijk keert de doelman komende zomer (even) terug op Neerpede. Een verdere toekomst bij paars-wit lijkt voorlopig echter uitgesloten.

Zondag was de 25-jarige keeper al toeschouwer bij de seizoensopener van Willem II tegen Feyenoord (0-4 verlies). De terugkeer van Wellenreuther is slecht nieuws voor Robbin Ruiter. Voor de in 2020 bij PSV opgepikte doelman, die een topsalaris opstrijkt, lijkt het einde verhaal in Tilburg. Ruiter kreeg tegen Feyenoord een kans, maar liet opnieuw geen onuitwisbare indruk achter.