Na korte stroomonderbreking heeft Club Brugge geen kind meer aan Zulte Waregem

Na korte stroomonderbreking heeft Club Brugge geen kind meer aan Zulte Waregem

15-08-2021 23:05
41

Club Brugge heeft voor de tweede keer drie punten mogen bijschrijven op haar lopende rekening. Op bezoek bij Zulte Waregem startte het nochtans op spaarmodus, maar na een onverwachte stroomonderbreking trok de regerende landskampioen het laken volledig naar zich toe, met een glansrol voor Charles De Ketelaere. Een slappe thuisploeg kreeg een 0-4 om de oren.

Philippe Clement had voor het eerst dit seizoen een basisplek veil voor Hans Vanaken. Dat zal de oefenmeester zich niet beklaagd hebben, want de tweevoudige Gouden Schoen voetbalde uitstekend, al stonden de meeste schijnwerpers op De Ketelaere gericht. In de eerste twintig minuten van het duel viel daar echter nog weinig van te merken. Integendeel, de weinige halve kansjes kwamen op naam van Zulte Waregem.

Een speling van het lot zou de wedstrijd vervolgens een ander gezicht geven. Plots viel een gedeelte van de stadionverlichting uit in de Elindus Arena, waardoor Lawrence Visser de twee elftallen voor een dikke tien minuten naar de kleedkamers stuurde. Toen Essevee en Club daar weer uit kwamen, draaide de motor van de bezoekers helemaal warm. Nog voor de pauze leverde dat de openingstreffer op. Noa Lang en De Ketelaere (paal) misten eerst nog, maar op het einde bokste dat duo dan toch de openingsgoal in elkaar. Lang kreeg die op een schoteltje aangeboden, kapte Louis Bostyn nog even treiterig uit en werkte dan toch af: 0-1.

Nu wél uitlopen
Francky Dury kreeg vijftien minuten om de bakens te verzetten, maar daar viel nauwelijks iets van te merken na de koffie. Zulte Waregem liet zich zelfs vrij eenvoudig naar de slachtbank leiden. Onder impuls van een dartele De Ketelaere vond Club bijzonder gemakkelijk de vrije ruimte. In eerste instantie benutte Blauw-Zwart de kansen onvoldoende, waardoor het euvel van de voorbije weken weer de kop dreigde op te steken.

Na het uur vielen de doelpunten dan toch als rijpe appels uit de kast. Eerst schoot Ruud Vormer raak via een Waregems been. Vervolgens zette De Ketelaere (nochtans in buitenspelpositie) Vanaken op weg naar de 0-3. De youngster mocht nadien zelf nog even de kers op de taart zetten. Na een fraaie collectieve aanval tikte hij de bal een vierde keer voorbij Bostyn. In de blessuretijd zorgde een tweede gele kaart voor Edouard Sobol wel voor een dompertje.

Niettemin heeft Club Brugge haar tweede zege beet en komt zo op acht punten in de stand. Met dat aantal moet het enkel KV Oostende en Union Saint-Gilloise, allebei negen stuks, voor laten. Voor Zulte Waregem betekent de tweede thuisnederlaag dat het niet kan opklimmen naar de linkerkolom. Het beëindigt speeldag vier als twaalfde, met vier punten.