UPDATE: 'Genk kan overeenkomst rond Ugbo maandag nog officieel maken'

UPDATE: 'Genk kan overeenkomst rond Ugbo maandag nog officieel maken'

15-08-2021 10:45 Laatste update: 16-08-2021 09:59
24

Iké Ugbo wordt al een tijdje gelinkt aan KRC Genk. De kans is groot dat de transfer eerstdaags wordt afgerond. Dat meldt transferexpert Fabrizo Romano.

Bij Genk kreeg men voorlopig nog geen bod binnen op topschutter Paul Onuachu. Toch staan de Limburgers op het punt een extra aanvaller in huis te halen. Ugbo zal meer dan waarschijnlijk overkomen van Chelsea. Volgens Romano is de transfer van Ugbo in haar laatste fase terechtgekomen.

Ugbo speelde vorig seizoen bij Cercle Brugge. Daar maakte de 22-jarige Nigeriaanse Engelsman indruk. Toch kon hij geen plaats bij de eerste ploeg van Chelsea afdwingen. Momenteel speelt hij voor de U23 van Chelsea. In Londen ligt Ugbo nog onder contract tot medio 2022. Naar verluidt zal Genk het contract voor 3,5 miljoen euro afkopen.

Update 16/8: De transfer van Ugbo is nagenoeg rond. Op enkele punten en komma's na hebben Genk en Chelsea alles uitgeklaard, laat Het Laatste Nieuws weten. De kans bestaat zelfs dat de vicekampioen maandag al met de officiële bevestiging naar buiten komt.