Efficiënt Eupen pakt de drie punten tegen noodlijdend STVV

14-08-2021 20:19

KAS Eupen toonde zich ook tegen STVV te sterk en wist opnieuw een overwinning te boeken. De Panda's waren één van de degradatiekandidaten, maar staan na vier speeldagen bovenaan het klassement met een 8 op 12. Tegen STVV werd het 2-1.

KAS Eupen is met een 5 op 9 uitstekend begonnen aan de partij en kon bij winst naar de tweede plek in de stand springen. Een belangrijke partij dus tegen STVV, dat in de eerste drie partijen slechts drie punten wist te pakken.

Voor STVV was het tegen een rechtstreekse concurrent dus belangrijk om te overtuigen. Het begon ook met bijzonder aanvallende intenties aan de partij en kreeg ook de beste kansen. Doelpunten niet. Die waren voor het bijzonder efficiënte Eupen dat na 22 minuten voetballen via Boris Lambert op voorsprong kwam.

STVV probeerde wel tegen te prikken en kreeg via Ilombe Mboyo ook de ultieme kans op de gelijkmaker. Hij wring die echter de nek om, waardoor het bij de rust nog 1-0 stond voor de thuisploeg.

Aan de Kehrweg moest STVV de scheve situatie zien recht te zetten en ging het dus op zoek naar die gelijkmaker. Het balbezit was ook voor de Kanaries, de grote kansen bleven uit. Toch kreeg het in minuut 66 uiteindelijk wat het verdiende. Balongo reageerde snel en kon met een fraaie volley de 1-1 binnenknallen. Die gelijkmaker bleek niet genoeg voor STVV, even later stond het alweer op achterstand na een doelpunt van Jonathan Heris. Alles te herdoen dus voor de Kanaries.

STVV zocht ook naar die gelijkmaker, maar echt gevaarlijk zijn was het niet. Het wist niet meer te scoren en verloor opnieuw. Het blijft daardoor achter met een 4 op 12. Eupen heeft een 8 op 12.