Setién blikt terug op periode bij Barça: 'In veertig jaar nog nooit meegemaakt'

Setién blikt terug op periode bij Barça: 'In veertig jaar nog nooit meegemaakt'

12-08-2021 13:45
2

Quique Setién is trainer af. Dat onthult de voorganger van Ronald Koeman bij FC Barcelona in gesprek met het Spaanse magazine Jot Down. Setién heeft een wrange nasmaak overgehouden aan zijn periode in Camp Nou en heeft zodoende besloten om met pensioen te gaan.

"Ik ben alle interesse verloren", stelt Setién. Ondanks meerdere aanbiedingen van verschillende clubs kon de oud-trainer het niet opbrengen om weer aan de slag te gaan. "Ik ben er wel klaar mee om de hele tijd te moeten verdedigen wat ik aan het doen ben. Ik heb de afgelopen tijd gereflecteerd, waardoor ik nu anders naar mijn leven kijk. Ik ben nu 62 jaar en er zijn te veel dingen buiten het voetbal."

Bij Barça trof Setién naar eigen zeggen een verschrikkelijke situatie aan. Volgens de oud-trainer trof hij een kleedkamer aan vol spelers die niet blij waren. "Dat had ik in de veertig jaar dat ik in het voetbal zat, nog nooit meegemaakt."

Volgens Setién was het onmogelijk om de doelstellingen te realiseren en was het wachten tot het misging. "We verloren de competitie omdat Real Madrid zes penalty's kreeg en we hadden een moeilijke fase door de vele problemen binnen de club. Je kan denken dat de fout bij de trainer ligt, maar iedereen weet dat het niet mijn fout was. Natuurlijk maak ik ook fouten, maar iedereen had daar gefaald."

Tegen Bayern München ging het in de kwartfinale van de Champions League uiteindelijk helemaal mis. Barça verloor in eigen huis met 8-2 van de Duitsers. "We wisten al dat het team tekortkwam. Niet om Real Mallorca te verslaan, maar wel op dat niveau", aldus Setién.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie