Beerschot mag meteen vierklapper verwachten van aanwinst: Traditie eer aandoen

Beerschot mag meteen vierklapper verwachten van aanwinst: "Traditie eer aandoen"

11-08-2021 11:44

K. Beerschot V.A. rondde woensdagochtend een inkomende transfer af waar het veel van verwacht. Lawrence Shankland moet voortaan voor de doelpunten zorgen op het Kiel. Zowel hijzelf als het Beerschot-bestuur zien het helemaal zitten. 

In Schotland scoorde Shankland aan de lopende band. Zo maakte hij in twee seizoenen Dundee United een veertigtal doelpunten. "Hopelijk kan ik die goede reeks hier verderzetten", laat hij in een eerste reactie weten aan de clubwebsite. Vooral in het seizoen 2019-2020 beleefde Shankland geweldige tijden, met 24 goals in totaal. "Ik weet nog dat ik toen vier goals bij mijn debuut scoorde. Die traditie wil ik wel eer proberen aandoen", lacht hij. 

Ook bij Beerschot is men in de wolken over de nieuwe samenwerking. "Lawrence is een echte goaltjesdief en het soort van spits die elke ploeg kan gebruiken", analyseert technisch manager Sander Van Praet. Hoewel Shankland toch al 26 jaar is, zien De Ratten hem nog de nodige progressie boeken. "Hij is een echte killer in de zestien", besluit Van Praet.