'KAA Gent denkt aan uitstel voor topwedstrijd tegen Anderlecht'

'KAA Gent denkt aan uitstel voor topwedstrijd tegen Anderlecht'

10-08-2021 07:45 Laatste update: 08:02
38

Op 22 augustus wordt de topper tussen KAA Gent en Anderlecht gespeeld. Tenminste: dat is de bedoeling. KAA Gent zou echter uitstel willen om zich voor te bereiden op de Conference League. 

Het Nieuwsblad weet dat KAA Gent overweegt om uitstel te vragen voor de laatste voorronde van dat toernooi. Als het doorstoot tegen Rigas FS, dan speelt het op 26 augustus tegen Roebin Kazan of Rakow Czestochowa. De Buffalo's willen die match in alle rust voorbereiden.

Anderlecht is bijna zeker door na de 0-3 zege tegen KF Laçi, maar toonde nog geen interesse in uitstel. Vorig seizoen werden alvast KAA Gent - KRC Genk en Antwerp - OHL om dezelfde reden verschoven. In Nederland is dit al jaren schering en inslag. 

Voor de coëfficient is de Conference League hoe dan ook heel belangrijk. Een zege in die competitie levert namelijk evenveel punten op als een zege in de Champions League of Europa League. Tegen kleinere tegenstanders kunnen onze Belgische clubs dus heel wat punten sprokkelen, maar dan moeten ze wel eerst de poules halen...