Zirkzee geeft uitleg bij zijn keuze voor Anderlecht: Ik voelde meteen vertrouwen

Zirkzee geeft uitleg bij zijn keuze voor Anderlecht: "Ik voelde meteen vertrouwen"

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 19:28di 03-08-2021 om 19:28

Joshua Zirkzee moet de doelpunten gaan maken voor RSC Anderlecht. De twintigjarige aanvaller komt over van Bayern München, weliswaar op uitleenbasis zonder aankoopoptie. Zelf ziet hij Brussel als de ideale omgeving om zijn carrière weer op de rails te krijgen.

Bij de bekendmaking van de deal tussen Anderlecht en Bayern kreeg Zirkzee meteen de kans om een korte reactie te plaatsen over zijn verhuis. "Na een telefoontje met Vincent Kompany was er meteen een klik", legt hij uit op de website van RSCA. Zirkzee speelde sinds januari al op uitleenbasis bij het Italiaanse Parma. Daar kwam hij echter niet verder dan vier invalbeurten door blessureleed.

Nu wil Zirkzee weer een stap vooruit zetten in zijn loopbaan. "Ik voelde veel vertrouwen vanuit de club en de speelstijl en het project spreekt mij enorm aan", klinkt hij opgetogen. Naar eigen zeggen zal Zirkzee er alles aan doen om de "doelen te bereiken". Daarvoor zal de Nederlander vooral doelpunten moeten maken, aangezien paars-wit een gebrek aan scorend vermogen heeft, zeker nadat duidelijk werd dat Lukas Nmecha niet meer zou terugkeren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Hoeveel doelpunten maakt Zirkzee dit seizoen voor Anderlecht?

Geen enkel
2%
Minder dan vijf
5%
Vijf tot acht
11%
Negen tot twaalf
21%
Dertien tot vijftien
26%
Zestien tot twintig
22%
Meer dan twintig
14%
(605 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws