Spurs heeft beet: 'Beste verdediger uit Serie A trekt naar Premier League'

Spurs heeft beet: 'Beste verdediger uit Serie A trekt naar Premier League'

03-08-2021 18:00
0

Atalanta Bergamo en Tottenham Hotspur hebben een akkoord bereikt over de transfer van Cristian Romero, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de transferexpert maken de Londenaren vijftig miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen over voor de 23-jarige verdediger.

De komst van Romero hing al weken in de lucht. De verwachting is dat de Argentijn nog deze week een medische keuring ondergaat. Romero, afgelopen seizoen de opvolger van Stefan de Vrij als beste verdediger van de Serie A, was het al eens met de Premier League-topclub. Atalanta huurde hem voor twee jaar van Juventus en bedong daarbij een optie tot koop van zestien miljoen euro.

La Dea heeft de opvolger van Romero al bijna binnen en shopt daarvoor weer in Turijn. Merih Demiral komt op huurbasis over van La Vecchia Signora, met een optie tot koop. Dat kost Atalanta in totaal zo'n dertig miljoen euro, schrijft Romano. Het papierwerk zal spoedig in orde worden gemaakt.

Botman en Koopmeiners
Volgens Sky Sport Italia blijft het daar niet bij. Doordat Demiral in eerste instantie op huurbasis wordt binnengehaald, moet er ook genoeg geld zijn om Sven Botman aan te trekken. De Italianen voerden al gesprekken met Frans kampioen Lille OSC, dat vorige zomer nog zo'n acht miljoen betaalde aan Ajax. De Nederlandse verdediger zou nu bijna dertig miljoen moeten kosten.

Atalanta zit ook al langer achter Teun Koopmeiners aan. De Oranje-international is vooralsnog echter te duur. AZ verlangt naar verluidt bijna twintig miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie