Het is een zegen voor hem dat hij opnieuw samenwerkt met Maes

"Het is een zegen voor hem dat hij opnieuw samenwerkt met Maes"

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 13:45di 03-08-2021 om 13:45

KAA Gent leek zondag makkelijk te winnen van Beerschot, maar bleef toch steken op 2-2. Abdoulie Sanyang luidde de ommekeer in met een mooie goal. Tom Saintfiet, de Belgische bondscoach van Gambia, ziet dat uiteraard graag gebeuren.

Sanyang kent coach Peter Maes nog van bij Lommel. Het contact tussen de twee is altijd goed geweest. "Het is een zegen voor Bamba dat hij nu opnieuw met Peter Maes kan samenwerken", aldus Saintfiet bij Gazet Van Antwerpen. "Maes geeft hem veel vertrouwen. Voor een jonge gast als Bamba is dat heel belangrijk. Hij heeft nog groeimarge. Het is nog altijd geen afgewerkt product."

Het moeilijkste deel wordt nu om de juiste positie te vinden voor hem. “Hij zal nooit een goalgetter worden", benadrukt Saintfiet. "Bamba is dan ook geen zuivere spits, eerder een flankaanvaller. Je kan hem in het aanvallende compartiment op verschillende posities uitspelen, maar eigenlijk presteert hij het best in een vrije rol."

Sanyang mag zich zaterdagmiddag al opnieuw bewijzen. In eigen huis speelt Beerschot dan tegen Union, toch wel één van de revelaties van het seizoensbegin.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws