Nederlanders leggen druk op RSCA-aanwinst Zirkzee: Het is nu of nooit

Nederlanders leggen druk op RSCA-aanwinst Zirkzee: "Het is nu of nooit"

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 19:15di 03-08-2021 om 19:15

Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021 om 23:20di 03-08-2021 om 23:20

Anderlecht heeft met Joshua Zirkzee zijn langverwachte spits beet. De Nederlander komt op huurbasis over van Bayern Munchen. Hoe kijken ze in thuisland Nederland naar deze transfer? VoetbalPrimeur.be ging op zoek naar antwoorden.

Met Zirkzee haalt Anderlecht een speler in huis die te boek staat als een groot talent. Toch lijkt het alsof Zirkzee nog steeds niet zijn volledige potentieel benut. "We zijn toch vooral benieuwd hoe hij zich een seizoen lang staande zal houden. Niet enkel sportief, maar zeker ook mentaal", vertelt Tim Van Duijn, redacteur bij VoetbalPrimeur.nl, in een exclusief gesprek.

"Er waren in het verleden namelijk wat wanklanken over de instelling van Zirkzee. Hij zou zich niet volledig focussen op het voetbal. De transfer naar Anderlecht is dan ook de ultieme test. Het wordt echt tijd dat hij het nu gaat laten zien. Hij kan zich niet meer verschuilen achter het feit dat Robert Lewandowski voor hem in de pikorde staat", vervolgt Van Duijn.

Slaagt Zirkzee in ons land volgt er mogelijk een nieuwe kans bij de Duitse topclub. "Als hij het een seizoen lang kan laten zien dan sluit ik niet uit dat Bayern hem een nieuwe kans zal geven. Het is natuurlijk niet makkelijk om als jonge spits je stempel te drukken bij een topclub in Europa, zeker met Lewandowski als concurrent. Maar ze hebben hem er nooit aan zijn lot overgelaten. Hij heeft er veel kansen gekregen. Eigenlijk had hij er meer uit kunnen halen in Duitsland."

Bij Anderlecht krijgt Zirkzee alvast een nieuwe kans om te laten zien dat hij nu wél klaar is om zich volledig op het voetbal te focussen. "Anderlecht is natuurlijk niet Bayern Munchen maar de omstandigheden zijn vergelijkbaar. De druk is er groot en je moet winnen. Ze verwachten ook veel van hem dus we zijn benieuwd hoe hij met die druk zal omgaan. Hij moet nu laten zien dat hij meer dan enkel een talent is. Lukt dat dan kan hij op het einde van het seizoen gaan oogsten, zo niet vrees ik dat het voor hem einde verhaal is bij Bayern Munchen", besluit Van Duijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Denk jij dat Zirkzee zal slagen bij Anderlecht?

Ja
79%
Nee
21%
(759 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws