'Kane komt niet opdagen op Spurs-training en wil transfer afdwingen'

'Kane komt niet opdagen op Spurs-training en wil transfer afdwingen'

02-08-2021 15:45

Harry Kane is niet op komen dagen op de training van Tottenham Hotspur. De vakantie van de Engelse spits zit er officieel op, maar hij heeft er voor gekozen om zijn huidige club links te laten liggen.

Volgens Sky Sports en Fabrizio Romano heeft dat alles te maken met de transferwens van de spits. Kane zou vinden dat hij een 'gentlemen's agreement' heeft met Spurs over een vertrek deze zomer. De Londense club wil daar niet aan meewerken en had gehoopt dat de superspits gewoon op de training was verschenen.

Al tijdens het EK gingen de geruchten dat Kane naar Manchester City zou willen verkassen. Het gebrek aan prijzen bij Tottenham zit de 28-jarige aanvaller dwars. In de afgelopen zeven seizoenen maakte hij telkens zeventien doelpunten of meer in de Premier League, maar toch leverde het hem geen eremetaal op.

City zou een bestemming kunnen zijn waar dat wel kan. Hoewel Pep Guardiola meerdere keren heeft gezegd aan dat Manchester City geen geld heeft voor de komst van een gelauwerde topspits, zou de Engelse kampioen willen doorpakken. Ook Jack Grealish (Aston Villa) staat op de nominatie om voor de hoofdprijs naar het Etihad Stadium te komen.