Mignolet nog niet op kruissnelheid: Laatste twintig minuten op de tanden bijten

Mignolet nog niet op kruissnelheid: "Laatste twintig minuten op de tanden bijten"

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 10:45ma 02-08-2021 om 10:45

Na twee wedstrijden in de basiself van Club Brugge lijkt het eerste profavontuur van Senne Lammens er even op te zitten. Simon Mignolet nam tegen Union Saint-Gilloise (0-1) namelijk zijn stek weer in. Toch is de ervaren Limburger nog niet helemaal op topniveau.

"Het heeft nog wat tijd nodig", omschrijft Mignolet zijn eigen fysieke paraatheid op de clubwebsite. Halverwege Euro 2020 moest de doelman de Rode Duivels verlaten vanwege een letsel aan de knie. Sindsdien heeft hij gewerkt aan zijn terugkeer. Tegen Union voelde Mignolet zich nog niet helemaal honderd procent. "Niet alleen mijn knie, maar ook wedstrijdritme. De laatste twintig minuten moest ik op mijn tanden bijten", geeft hij aan.

Niettemin was Mignolet weer van waarde voor Blauw-Zwart, onder meer met een knappe redding in de eerste helft. Zijn prestatie was ook nodig, want Union maakte het de titelverdediger lastig. "De eerste helft hadden we het knap moeilijk. Union was de beter ploeg en creëerde kansen, wij niet", geeft Mignolet ruiterlijk toe. Dankzij een streep van Eduard Sobol haalde Club toch haar eerste driepunter op. Met vier op zes start Club zo beter dan vorig seizoen, merkt de Limburger nog op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws