UPDATE: 'Nog geen gesprek met Twente, maar Anderlecht wil meewerken rond Vlap'

UPDATE: 'Nog geen gesprek met Twente, maar Anderlecht wil meewerken rond Vlap'

30-07-2021 12:27 Laatste update: 13:35
20

Heeft Michel Vlap nog een toekomst bij RSC Anderlecht of niet? Die open vraag krijgt voorlopig maar geen antwoord. Vincent Kompany is niet bepaald fan van de aanvallende middenvelder, zo blijkt uit zijn plek in de tribune afgelopen zondag. FC Twente hoopt om van die situatie te profiteren.

Tegen Union Saint-Gilloise (1-3) behoorde Vlap dus niet tot de wedstrijdselectie, al weigert men binnen Anderlecht toe te geven dat de Fries naar de uitgang wordt geduwd. Als het van Twente afhangt, is dat wel het geval. Volgens Marcel Koppers, die SC Heerenveen (de ex-club van Vlap) op de voet volgt voor Fean Online, heeft die club alvast contact opgenomen met paars-wit.

Twente zou Vlap een seizoen willen huren. Of het ook een aankoopoptie wil bedingen, valt niet af te leiden uit de berichtgeving. De Tukkers eindigden vorig seizoen als tiende in de Eredivisie en denken nog een goede infiltrerende middenvelder te kunnen gebruiken. Voor Vlap zou het na twee jaar Anderlecht, waaronder een half jaar op huurbasis bij Arminia Bielefeld, een terugkeer betekenen naar zijn vaderland.

Update: FC Twente heeft wel degelijk interesse om Vlap op huurbasis over te nemen van Anderlecht, meldt nu ook Het Laatste Nieuws. Voorlopig zijn er echter nog geen onderhandelingen lopende tussen beide clubs. Daartegenover staat wel dat paars-wit stilaan bereid is om mee te werken aan een (al dan niet tijdelijk) vertrek van Vlap. Vincent Kompany lijkt dus niet echt meer op hem te rekenen.

No Poll