OFFICIEEL: Belg Onana maakt miljoenentransfer van HSV naar Lille

OFFICIEEL: Belg Onana maakt miljoenentransfer van HSV naar Lille

30-07-2021 08:45 Laatste update: 05-08-2021 10:10
6

Amadou Onana staat momenteel onder contract bij het Duitse Hamburger SV, maar volgens Bild staat de 19-jarige Belgische middenvelder dicht bij een transfer naar het Franse Lille.

Lille wil zo’n 8,5 miljoen euro op tafel leggen voor de Belgische jeugdinternational en een transfer lijkt niet veraf. De middenvelder zou alvast niet meer trainen bij Hamburg om zijn transfer naar Frankrijk niet in het gedrang te brengen.

In het verleden speelde Onana bij Anderlecht, Zulte Waregem en Hoffenheim. Na een sterk seizoen bij Hamburg staat hij nu aldus dicht bij een toptransfer naar Franse landskampioen Lille.

Update: Volgens RMC Sport ligt de transfersom vanuit Lille iets lager dan de eerder genoemde 8,5 miljoen euro. Het zou uiteindelijk gaan om een vast bedrag van zeven miljoen, weliswaar met niet nader bepaalde bonussen. Overigens is het vertrouwen bij Les Dogues in Onana blijkbaar groot. Onze landgenoot mag er een verbintenis voor vijf jaar ondertekenen.

Update: Lille heeft de transfer van Amadou Onana bekendgemaakt. De Belgische middenvelder komt over van HSV. naar verluidt is er een bedrag van zeven miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen mee gemoeid. Er is ook een procent op een toekomstige doorverkoop vastgelegd.