Barcelona verrast met goed financieel nieuws: BBB-status, 'vertrouwen in toekomst'

Barcelona verrast met goed financieel nieuws: BBB-status, 'vertrouwen in toekomst'

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 22:15wo 28-07-2021 om 22:15

FC Barcelona heeft woensdagavond uitgepakt met een gunstige update over de clubfinanciën. De Catalanen hebben van kredietbeoordelaar Fitch een zogeheten 'Triple B'-status gekregen.

Fitch heeft in kaart gebracht hoe betrouwbaar FC Barcelona op dit gebied is en hoe waarschijnlijk het is dat de club haar schulden terug kan betalen. De twintig beoordelingen van Fitch variëren van AAA (Triple A) tot een enkele D. Barça wordt met zijn BBB-score dus als relatief betrouwbaar gekwalificeerd en heeft volgens de beoordeling 'adequate' mogelijkheden om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen.

Het nieuws is volgens Barcelona een welkome opsteker voor de club. 'Deze stabiele BBB-beoordeling is een belangrijke impuls voor ons financiële project, dat een belangrijke invloed moet gaan krijgen in onze balansboeken. Dankzij het vertrouwen dat we van Fitch hebben gekregen, kunnen we met vertrouwen naar de toekomst kijken', klinkt het.

Barça heeft de afgelopen weken juist het nieuws gedomineerd vanwege zijn wankele financiële situatie. De Catalanen willen hun transfervrije sterspeler Lionel Messi graag een nieuw contract aanbieden – voor de helft van zijn vorige salaris – maar kunnen dat pas doen als er flink is gesneden in de salarishuishouding. Ook spelers als Gerard Piqué, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Jordi Alba zouden al een verzoek tot salarisvermindering hebben gekregen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws