Breaking news

Standard na zeven minuten met man minder tegen Anderlecht: 'Rood is rood'

Volgens trainer Dury van Zulte Waregem was het geen penalty voor OH Leuven

Volgens trainer Dury van Zulte Waregem was het geen penalty voor OH Leuven

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 20:00ma 26-07-2021 om 20:00

Afgelopen weekend speelde Zulte Waregem gelijk tegen Oud-Heverlee Leuven na een omstreden penalty waarmee Thomas Henry vlak voor rust zijn ploeg op 1-1 bracht. Na de wedstrijd sprak Francky Dury zich uit over de penaltyfase.

Bent Sørmo en Henry gingen aan elkaar hangen maar alleen de Noorse verdediger werd bestraft. Francky Dury was het hier niet mee eens: "Volgens mij was het geen penalty", citeert Het Nieuwsblad. Hier wilde Dury verder niet op in gaan om onnodige commotie te vermijden.

Verder vond de coach van Zulte Waregem zijn team een prima eerste helft spelen. "In de tweede periode hadden we het moeilijker, zeker in het laatste halfuur, toen wij met tien verder moesten." Debutant Joost van Aken kreeg tweemaal een gele kaart waarna hij met een rode kaart van het veld moest vertrekken.

Dury neemt het zijn debutant Van Aken niet kwalijk: "Ik ga Joost niet veroordelen omdat hij rood pakte. Hij stond tegen een heel sterke Thomas Henry, dan kan het gebeuren dat je tweemaal geel pakt."

Volgende week speelt Zulte Waregem thuis om 16:00 tegen Standard om zijn positie in de competitie te versterken. Het zal het wel zonder aanwinst Joost van Aken moeten doen omdat deze geschorst zal zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws