OFFICIEEL: Tottenham stuurt Lamela weg en haalt Gil binnen

OFFICIEEL: Tottenham stuurt Lamela weg en haalt Gil binnen

26-07-2021 14:24 Laatste update: 14:25

De kogel is door de kerk: Bryan Gil maakt de overstap van Sevilla naar Tottenham Hotspur, terwijl Erik Lamela de omgekeerde weg bewandelt. Dat hebben de Engelse en Spaanse club maandag bekendgemaakt.

De transfer hing al even in de lucht. Sevilla verhuurde Gil het afgelopen seizoen aan Eibar, waar het twintigjarige toptalent grote indruk maakte. In 28 Primera División-optredens scoorde hij vier keer en drie assists. Met zijn spel verdiende hij de bijnaam 'de Spaanse Neymar'. Dat is dus ook opgevallen bij Tottenham, dat volgens Britse media 24 miljoen euro overmaakt naar Andalusië. Daarnaast krijgt Sevilla dus de beschikking over Lamela.

De Londenaren betaalden in 2013 dertig miljoen euro aan AS Roma voor de 29-jarige Argentijn. De rechtsbuiten bewees op meerdere momenten zijn waarde voor Spurs, maar echt een vaste waarde werd hij nooit. Net als Lamela kan Gil op meerdere posities voorin uit de voeten, maar het afgelopen seizoen speelde hij vooral vanaf de linkerflank. Daarmee wordt hij een concurrent van Steven Bergwijn.