Ambitieus Anderlecht koopt stevig in: Alles onder vierde plaats is onvoldoende

Ambitieus Anderlecht koopt stevig in: "Alles onder vierde plaats is onvoldoende"

24-07-2021 17:17
10

Een nieuw seizoen en weer heel wat ambities bij RSC Anderlecht. Vorig seizoen pakte het de vierde plek en deed het dat met ook flink wat jeugd in de ploeg. Dat lijkt nu toch wat anders te gaan liggen.

De Brusselaars haalden heel wat ervaren jongens in huis (Benito Raman, Lior Refaelov, Wesley Hoedt, …) die dit seizoen voor het verschil moeten zorgen. Maar zal dat ook voor resultaten zorgen? "Anderlecht blijft voor mij voorlopig toch nog een vraagteken", zegt journalist Tom Boudeweel bij Sporza.

René Vandereycken gaf al aan dat Anderlecht nog een nieuwe spits nodig heeft en ook Boudeweel ziet datzelfde manco in de kern. "Het zal afhangen welke diepe spits Peter Verbeke nog uit zijn mouw kan schudden. Zelfs Michel Verschueren tweette het eerder al dat het een pover seizoen zal worden zonder de geschikte puntaanvaller", klinkt het.

Vorig seizoen was het ook niet echt van moeten bij Anderlecht, maar dat lijkt dit seizoen anders te gaan liggen. "Ze tonen met enkele gerichte transfers in elk geval wel meer ambitie dan vorig seizoen", gaat Boudeweel verder, die daarom nog niet meteen in een titel gelooft. "Ik weet niet of het zal volstaan om Club Brugge en Racing Genk uit te dagen in de titelstrijd. In elk geval moet het behalen van een plekje bij de eerste 4 het doel zijn. Alles daaronder is onvoldoende", besluit hij.

Anderlecht lijkt ook met een volledig ander elftal voor de dag te gaan komen, waarin er nu nog maar plaats is voor twee jeugdspelers. Zo lijken enkel Hannes Delcroix en Anouar Ait El Hadj zeker van een basisplek. Voor de andere jonge jongens wordt het vechten voor speelminuten.