Wat doet Kompany met Raman? Evident wordt dat zeker niet

Wat doet Kompany met Raman? "Evident wordt dat zeker niet"

18-07-2021 16:15 Laatste update: 17:58
6

Anderlecht haalde enkele dagen geleden Benito Raman in huis. Een opvallende transfer, zo oordeelt ook Jacky Mathijssen. De beloften coach van de Rode Duivels was verrast dat Anderlecht voor Raman koos.

Raman speelde sinds 2019 voor traditieclub Schalke 04. De aanvaller kon het afgelopen seizoen de degradatie echter niet afwenden. Raman zocht dan ook naar een oplossing en vond die in de vorm van Anderlecht. Ondanks de interesse van een reeks andere clubs, zoals onder anderen Beerschot.

"Die transfer heeft me toch verrast", vertelt Mathijssen aan Play Sports. "Het is niet het type speler dat je aan Anderlecht linkt. Zeker ook omdat hij vooral aan andere clubs werd gelinkt." De keuze viel uiteindelijk op Anderlecht. Het is echter nog de vraag hoe Vincent Kompany de aanvaller zal gebruiken.

"Anderlecht zal gedacht hebben dat het een type is dat ze nog niet in de kern hadden. Ik kijk er naar uit om te zien hoe ze hem zullen gebruiken, want evident wordt dat niet", vervolgt de coach. "Als je het mij vraagt zal hij als tweede spits gaan spelen. Maar je weet natuurlijk nooit, ik laat me graag verrassen."