(Nog) geen transfer, dus gaan Bongonda en Onuachu wel mee op Genkse ploegfoto

(Nog) geen transfer, dus gaan Bongonda en Onuachu wel mee op Genkse ploegfoto

16-07-2021 11:19

Zaterdagavond gaat KRC Genk op zoek naar een zege in de Supercup tegen Club Brugge. Aan de vooravond van die eerste afspraak van het nieuwe seizoen mocht de selectie van John van den Brom opdraven voor de gebruikelijke ploegfoto's. Ook Paul Bongonda en Paul Onuachu haalden hun mooiste glimlach boven.

Het staat in de sterren geschreven dat zowel Bongonda als Onuachu Genk nog zal verlaten tijdens het huidige tussenseizoen, maar voorlopig heeft Genk nog geen akkoord kunnen vinden met geïnteresseerde partijen. Daardoor blijven beide heren betrokken bij de spelersgroep. Of ze ook in de Supercup zullen aantreden, is nog even koffiedik kijken. In de generale repetitie tegen AZ verschenen zij allebei alvast aan de aftrap.

Voor Onuachu wil Genk haar absolute transferrecord van de tabellen vegen. In de eerste plaats kijkt het daarvoor naar de Premier League, waar West Ham United de belangrijkste gegadigde is. Voorlopig lopen de onderhandelingen echter nog niet helemaal los. Voor Bongonda lonkt dan weer een terugkeer naar La Liga. Real Betis zou het hardst aan zijn mouw trekken. Eerder proefde de vleugelflitser al van het Spaanse voetbal bij Celta de Vigo.

Hoewel Bongonda en Onuachu nog op de loonlijst staan bij Genk, heeft dat het bestuur er niet van weerhouden om al te investeren in enkele nieuwe aanwinsten. Zo hengelden de Limburgers de voorbije weken met Mujaid Sadick, Carel Eiting en Mike Trésor al interessante versterkingen binnen.