Balikwisha waarschuwt Standard-publiek: Als ze me uitdagen, word ik gevaarlijk

Balikwisha waarschuwt Standard-publiek: "Als ze me uitdagen, word ik gevaarlijk"

16-07-2021 09:46
29

Het eerste deel van de zomerse transferperiode in ons land werd begeesterd door de saga rond Michel-Ange Balikwisha. Uiteindelijk hoefde de aanvaller de wet van '78 niet te gebruiken om van Standard Luik naar Royal Antwerp FC over te stappen. Over kwade reacties vanuit het Luikse kamp maakt hij zich niet al te veel zorgen.

Balikwisha onthulde eerder dat Standard hem min of meer dwong om voor Club Brugge te kiezen, hoewel zijn persoonlijke voorkeur naar Antwerp uitging. Het toont enkel aan dat er spanningen heersen tussen de Luikenaars en hun voormalige pupil. Saillant detail: op speeldag drie trekt Balikwisha met The Great Old al op verplaatsing naar ... Sclessin!

Angst om uitgefloten te worden, heeft hij niet bepaald. "Tu siffles, tu motives, is mijn idee daarover", antwoordt Balikwisha stoer bij Het Nieuwsblad. Naar eigen zeggen behoort hij tot de categorie spelers die beter wordt door negatieve reacties. Zijn ideale remedie? Een hattrick maken, klinkt het vol overtuiging. 

Balikwisha heeft dan ook een boodschap voor de Standard-fans: hem op de korrel nemen zal enkel een averechts effect hebben. "Als ze me uitdagen, word ik gevaarlijk. Zéker met een goede ploeg als Antwerp", vat hij het bondig samen. Benieuwd of het Luikse legioen gehoor zal geven aan die woorden ...