'Anderlecht krijgt gelijk van BAS, geen miljoenen(!) euro's voor Henrotay'

'Anderlecht krijgt gelijk van BAS, geen miljoenen(!) euro's voor Henrotay'

12-07-2021 07:00 Laatste update: 07:03
6

RSC Anderlecht heeft goed nieuws gekregen van het BAS. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft Anderlecht gelijk gegeven in een geschil met makelaar Christophe Henrotay, waardoor paars-wit flink wat miljoenen niet moet betalen.

Met dat nieuws komt Het Laatste Nieuws naar buiten. De club stelde zich recent burgerlijke partij in een onderzoek dat loopt tegen de spelersmakelaar. Henrotay wordt verdacht van witwaspraktijken en het gebruik van retrocommissies, waarbij een deel van de commissies onder tafel wordt doorgegeven aan andere partijen. Anderlecht weigerde dan ook Henrotay nog openstaande rekeningen te betalen, maar de makelaar vocht tegen die beslissing.

Meer bepaald gaat het om miljoenen die hij nog verschuldigd was van deals ten tijde dat Herman Van Holsbeeck nog sportmanager was. Henrotay claimt dat hij nog recht heeft op zo'n zeven miljoen euro voor de transfers van Youri Tielemans en Leander Dendoncker, maar daar ging Anderlecht dus niet mee akkoord.

De zaak kwam ook voor bij het BAS, dat Anderlecht gelijk gaf. Het arbitragehof oordeelde dat Anderlecht zich terecht ongedaan mag voelen en dat de club de zeven miljoen euro voorlopig niet moet betalen. Althans niet zolang een rechter uitspraak heeft gedaan over de schuld of onschuld van Henrotay.