Overzicht oefenwedstrijden: Anderlecht, Standard en KV Mechelen spelen gelijk

10-07-2021 17:00 Laatste update: 19:15

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelden SV Zulte-Waregem en Sporting Charleroi zaterdag 3-3 gelijk tegen elkaar. KV Oostende kon niet winnen tegen Amiens SC en RFC Seraing bleef in Luxemburg steken op een 1-1-gelijkspel. Ook Anderlecht, Standard, STVV, FC Antwerp en KV Mechelen kwamen in actie.

Zulte-Waregem 3-2 Sporting Charleroi
Sporting Charleroi begon het scherpst aan de partij en kwam via Jules Van Cleemput al na vijf minuten op voorsprong. Op het kwartier kwam Essevee op gelijke hoogte na een kopbal van Cameron Humphreys. 1-1 is de score na 45 minuten.

Zulte-Waregem begint goed aan de tweede helft en komt na 51 minuten op een 2-1-voorsprong via David Hubert. Na 63 minuten komt Charleroi op gelijke hoogte, na zijn doelpunt zorgt Jules Van Cleemput nu voor de assist: Mamadou Fall werkt af. In minuut 82 maakt Sadio Berahino er 3-2 van nadat hij een eerder doelpunt afgekeurd zag wegens buitenspel.

Amiens SC 2-1 KV Oostende
KV Oostende speelde zaterdag een oefenwedstrijd op het veld van het Franse Amiens SC. Aan de rust stonden de Kustboys met 1-0 achter. Na rust werd het dan ook nog 2-0 voor de thuisploeg. Uiteindelijk wist Makhtar Gueye op het einde nog te milderen tot 2-1.

Progres Niederkorn 1-1 RFC Seraing
Ook promovendus RFC Seraing speelde zaterdag een oefenwedstrijd. Seraing nam het op tegen Progres Niederkorn uit Luxemburg. Seraing scoorde als eerste: nieuwkomer Marius Mouandilmadji met z'n eerste voor de Luikenaars. Enkele minuten later kwam Niederkorn vanuit een vrije trap op gelijke hoogte. De bordjes bleven in evenwicht hangen. 1-1 in Luxemburg.