UPDATE: 'Voorzitter FCSB bevestigt: Anderlecht biedt 5 miljoen op Tanase'

UPDATE: 'Voorzitter FCSB bevestigt: Anderlecht biedt 5 miljoen op Tanase'

08-07-2021 22:30 Laatste update: 09-07-2021 16:15
7

RSC Anderlecht blijft speuren naar een vervanger voor Lukas Nmecha. De Brusselaars willen een nieuwe aanvalsleider en denken daarvoor onder andere aan Florian Tanase. De komst van de spits van FCS Boekarest dreigt echter niet makkelijk te gaan worden.

Eerder raakte al bekend dat Anderlecht interesse toont in Tanase. Volgens DigiSport heeft paars-wit ook een poging gewaagd om de Roemeense international naar België te halen en deed het ook een bod van vier miljoen euro op de spits. Dat bleek echter niet genoeg om zijn club ook te overtuigen Tanase te laten gaan.

Anderlecht zal dus met een verhoogd bod moeten komen voor de 26-jarige spits, al is het nog onduidelijk of paars-wit ook bereid is om een verhoogd bod uit te brengen. Tanase was bij zijn club het voorbije seizoen de grote ster en was daar goed voor 25 doelpunten in 35 partijen. Daarmee speelde hij zich in de kijker van Anderlecht, maar ook Trabzonspor, Olympique Marseille en Al-Hilal.

Tanase is echter niet de enige aanvaller waar Anderlecht aan denkt. Ook Christian Kouame en Evann Guessand werden de voorbije weken gelinkt aan de Brusselaars.

Update 9/7: De Roemeense journalist Emanuel Rosu meldt dat Anderlecht 5 miljoen euro neerlegde voor Florian Tanase. De voorzitter van FCSB, Gigi Becali, zou dat bevestigd hebben.