Antwerp bereikt toch akkoord met Standard: 'In belang van het Belgische voetbal'

Antwerp bereikt toch akkoord met Standard: 'In belang van het Belgische voetbal'

04-07-2021 18:30
14

Michel-Ange Balikwisha zal voortaan voor Royal Antwerp FC uitkomen. De aanvaller verlaat Standard en trekt na een heuse transfersoap richting The Great Old. Die hele soap leek ook even op een fiasco te gaan eindigen.

Zo had Balikwisha lange tijd zijn zinnen gezet op een transfer naar Royal Antwerp FC, dat de aanvaller een stevig loon aanbood. Eigenaar Standard had echter een akkoord met Club Brugge. De landskampioen bood de Rouches meer, maar bood Balikwisha zelf minder dan de Antwerpenaren. De aanvaller besloot daarop samen met zijn entourage om met de wet van '78 te dreigen.

Balikwisha zou daarmee zijn nog lopende contract kunnen uitkopen en gratis richting Antwerp vertrekken. Belgische clubs hebben echter een 'gentlemen's agreement' om zulke transfers niet af te ronden. Wat dreigde een fiasco te worden, is uiteindelijk nog met een goed einde afgelopen.

Belang van Belgisch voetbal
Antwerp en Standard kondigden zondag namelijk met een soortgelijk bericht de transfer aan. 'In het belang van het Belgisch voetbal hebben tussen beide clubs de afgelopen dagen discrete en constructieve gesprekken plaatsgevonden. Dit heeft geresulteerd in een akkoord dat voldoet aan de eisen van alle betrokken partijen', viel er te lezen op de officiële kanalen.

Naar verluidt heeft Antwerp ook besloten om het bod op Balikwisha te verhogen en tot zes miljoen euro te gaan. Nog steeds één miljoen euro minder dan Club Brugge, maar goed genoeg voor Standard om Balikwisha toch te laten gaan.