Overzicht oefenwedstrijden: Genk wint van de buren, Seraing verliest van Luxemburg

03-07-2021 16:47 Laatste update: 20:20

Elke ploeg uit de Jupiler Pro League is met de voorbereiding op volgend seizoen begonnen, inclusief de oefenpartijen. Dit weekend maken veel ploegen minuten. VoetbalPrimeur.be praat u bij.

Royal Antwerp FC – FC Utrecht (2-2)
Het matchverslag kan u HIER lezen.

Duisburg – K. Beerschot V.A (1-0)
De Kielse Ratten hadden het ondanks enkele kansen niet makkelijk tegen de Duitse tegenstander en kwam in de eerste helft ook op achterstand. Een foutje in de Beerschot-opbouw werd afgestraft door Bakir, die er 1-0 van maakte.

Beerschot kreeg nog mogelijkheden tot scoren via onder andere Suzuki, Noubissi en Holzhauser, maar doelman Weinkauf liet zich niet passeren en hield de nul voor de Duitse club. In het slot raakte Dario Van den Buijs ook nog de paal voor Beerschot. Duisburg zelf raakte ook niet meer voorbij Mike Vanhamel, waardoor het 1-0 bleef.

Eendracht Termien – KRC Genk (1-9)
In haar eeste oefenmatch van het seizoen nam KRC Genk het op tegen de buren van Eendracht Termien. De Jupiler Pro League-ploeg legde er acht in het mandje. Het kleine Genkse broertje wist één keer te scoren.

Genk begon aan de match met Vandevoordt, Sadick, Rommens, Heynen, Toma, Geusens, Diawara, Limbombe, Coomans, Oyen en Németh. Diawara opende de score, maar na een halfuur stond het 1-1. Nemet en opnieuw Diawara zorgden dat Genk met een 1-3 voorsprong ging rusten.

Na de pauze stonden voor Genk Leysen, Beerten, Et Taibi, Junklerod, Abid, Dessers, Swerts, Eiting, John, Didden en Paintsil tussen de lijnen. Kapitein Dessers maakte de eerste twee treffers na de pauze. John, Adnan en Paintsil deden de rest.

Racing Lëtzebuerg - RFC Seraing (3-2)
Seraing ging met een 2-2 de rust in. Serwy bracht de promovendus langszij en Donne zorgde voor de voorsprong van de bezoekers, maar vlak voor rust kwam de gelijkmaker. Na de pauze beet Seraing alsnog in het zand.

StandardCercle Brugge (3-2