Nieuwe investeerder en kapitaalinjectie van 20 miljoen euro voor Club Brugge

Nieuwe investeerder en kapitaalinjectie van 20 miljoen euro voor Club Brugge

02-07-2021 09:25 Laatste update: 09:30
83

Landskampioen Club Brugge is ambitieus en komt op de officiële kanalen met nieuws over een nieuwe eigenaarsstructuur en groei van de club. Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Jan Boone en Peter Vanhecke zullen de aandelen verenigen in Grizzly Sports NV.

Ook komt er met het Amerikaanse investeringsfonds Orkila Captail een nieuwe investeerder. ‘Orkila Capital zorgt voor een kapitaalinjectie van 20 miljoen euro om Club zowel sportief als op het vlak van merkbeleving te versterken’, staat te lezen op de webstek van Club Brugge.

‘Daarnaast neemt de investeringsgroep aandelen over van de bestaande aandeelhouders voor een totale waarde van 30 miljoen euro. Hierdoor zal Grizzly Sports NV 71.89% van de Club Brugge aandelen blijven behouden en verwerft Orkila Capital 23,26% van de aandelen’, klinkt het.

Verhaeghe is in de wolken: “Ik ben zeer trots om vandaag een zeer duidelijke, stabiele en mooie toekomst voor Club Brugge te kunnen aankondigen. Ik ben ervan overtuigd dat onze ervaring in het internationale voetbal, gecombineerd met de uitvoerige expertise van Orkila met hun uitgebreid portfolio, een stabiele basis vormen om onze groei te consolideren in een snel veranderende voetbal- en businesswereld.”