Boskamp ziet een opvallende prestatie van Rode Duivels: Het enige land

Boskamp ziet een opvallende prestatie van Rode Duivels: "Het enige land"

30-06-2021 10:45
11

Dinsdagavond ging Engeland voorbij Duitsland naar de kwartfinales. Jan Boskamp zag één opvallend voordeel voor de Engelsen in Het Belang van Limburg.

In een uitzinnig Wembley pakte de Engelsen de zege. Boskamp wijt dat aan één specifiek iets: “In Engeland-Duitsland zag je ook duidelijk dat het een gigantisch voordeel is om altijd thuis te spelen.” Hij is dan ook benieuwd wat voor impact de wedstrijd van Engeland in Rome gaat hebben: “De Engelsen moeten nu in Rome tegen Oekraïne. Afwachten of ze daar even goed voor de dag komen, al is dat een mindere tegenstander.”

Boskamp ziet ook een knappe statistiek voor de Rode Duivels: “Het enige land dat buitenshuis alles wint, is België.” België speelde al twee echte uitwedstrijden, in en tegen Denemarken en Rusland, en ook tegen Portugal was het quasi een uitwedstrijd. Tegen Italië is het afwachten watvde supportersverhoudingen worden, maar ook daar lijken de Italianen met München weer in het voordeel.

De halve finales en finale worden opnieuw in Wembley gespeeld, indien Engeland de halve finale haalt, zullen ze wellicht de te kloppen ploeg worden in het toernooi.