UPDATE: 'Transfer Lokonga afgerond, eindbedrag bekend, bekendmaking binnenkort'

UPDATE: 'Transfer Lokonga afgerond, eindbedrag bekend, bekendmaking binnenkort'

29-06-2021 07:27 Laatste update: 30-06-2021 12:01
31

De transfer van Sambi Lokonga naar Arsenal blijft maar aanslepen. RSC Anderlecht wil het maximum uit de deal halen en journalist Fabrizio Romano laat nu weten dat de Londense club een verbeterd bod heeft uitgebracht.

Er zou nu een bod van 17,5 miljoen euro plus bonussen (zo’n vier miljoen euro op tafel liggen. Er is echter nog geen akkoord. Eerder werd al gezegd dat Anderlecht een gegarandeerd bedrag van 20 miljoen euro wil en nu wordt er gesproken van een doorverkoopspercentage van 15 procent.

Lokonga zelf wil graag naar Arsenal. De middenvelder van Anderlecht zou ook al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Engelse topclub.

Update: Fabrizio Romano is met een update gekomen over de mogelijke Lokonga-transfer. Een bod van 17,5 miljoen euro plus 4,5 miljoen euro aan bonussen en 5 procent doorverkooppercentage. Anderlecht wil echter 15 procent en pusht nog voor een beter bod.

Update: De aanstaande transfer van Lokonga naar Arsenal lijkt in een stroomversnelling te komen. Volgens de gereputeerde Italiaanse journalist Nicolo Schira zouden beide clubs verder naar elkaar toegroeien. Lokonga zou Anderlecht finaal 22 miljoen euro opleveren. Zoals eerder al bekend was is Lokonga persoonlijk rond met de Premier League-club. De middenvelder zou een contract tot 2026 tekenen. 

Update: Het ziet er naar uit dat de transfer van Sambi Lokonga in kannen en kruiken is. Er wordt gesproken van een bedrag van 17,5 miljoen euro plus vier miljoen euro aan potentiële bonussen. Zo werden alleen Doku, Tielemans en Mitrovic voor meer geld verkocht. Het is nog maar de vraag of die bonussen realistisch zijn. Anderlecht wilde 20 miljoen gegarandeerd, maar dat lijkt niet haalbaar.