Vermaelen blinkt uit bij Rode Duivels: Waren de hele match scherp

Vermaelen blinkt uit bij Rode Duivels: "Waren de hele match scherp"

28-06-2021 13:00
4

Thomas Vermaelen is nog niet versleten. Tegen Portugal speelde hij een topmatch en hield hij Cristiano Ronaldo in bedwang. Vermaelen is zelf trots op de volledige ploeg. 

Nochtans was het een bijzonder moeilijke wedstrijd. "We stonden wel goed, maar in de eerste helft was er weinig initiatief langs beide kanten", aldus Vermaelen bij Het Nieuwsblad. "Toen we op voorsprong kwamen, hebben we in balbezit niet genoeg meer gedaan. We hebben in de tweede helft een paar keer in de touwen gehangen, maar oké: we hebben de voorsprong vastgehouden. Gelukkig hebben we ook een goeie keeper."

Zelf toonde Vermaelen zich bijzonder scherp in de strijd met Ronaldo. "Je kunt tegen Ronaldo negen duels­ winnen, voor hetzelfde geld verlies je het laatste en scoort hij toch. Dan koop je daar niets mee. We zijn de ­hele match scherp geweest. Iedereen­ deed het goed."

Vrijdag krijgt Vermaelen opnieuw een grote uitdaging. Dan staat om 21u Italië klaar. Italië had afgelopen zaterdag wel verlengingen nodig om Oostenrijk uit het toernooi te kegelen.