The Guardian plaatst België na Italië en Frankrijk: België is indrukwekkend

The Guardian plaatst België na Italië en Frankrijk: "België is indrukwekkend"

25-06-2021 11:15
3

De Rode Duivels worden nog steeds aanschouwd als één van de voornaamste kanshebbers om het EK te winnen. De ploeg van bondscoach Roberto Martinz staat derde op de Power Ranking van The Guardian.

De Britse kwaliteitskrant weegt de kwaliteiten van de EK-teams tegen elkaar af en houdt daar een ranglijst van bij. Oranje hoeft alleen nog Italië, Frankrijk en België voor zich te dulden. 'De ploeg van De Boer veroverde het maximum van negen punten in de groepsfase. In Nederland groeit het gevoel dat dit team weleens ver kan komen', schrijft The Guardian.

De Britse kwaliteitskrant weegt de kwaliteiten van de EK-teams tegen elkaar af en houdt daar een ranglijst van bij. België hoeft alleen nog Italië en Frankrijk voor zich te dulden. 'Het is veelbelovend voor de Belgen dat Kevin De Bruyne van invaller tegen Denemarken tot basisspeler tegen Finland is geraakt na zijn blessure', schrijft The Guardian. The Guardian ziet ook dat Romelu Lukaku in een uitstekende vorm verkeert en dat Eden Hazard belangrijke minuten speelt na een seizoen vol blessureleed. 

Onze tegenstander van aankomende zondag staat gerangschikt op een vijfde plaats. 'Het was ongewoon om hen zo machteloos te zien als tegen Duitsland. Ze hadden geen antwoord op de hoge wingbacks van Duitsland, Kimmich en Gosens', schrijft The Guardian over Portugal. Maar ze zien ook dat Cristiano Ronaldo de hoop van de natie kan dragen als het minder loopt.