Lavalée (STVV): “De intensiteit is behoorlijk hoog tijdens de trainingen”

Lavalée (STVV): “De intensiteit is behoorlijk hoog tijdens de trainingen”

24-06-2021 19:30

Terwijl het EK nog volop aan de gang is, zijn de ploegen uit de Jupiler Pro League al begonnen aan de voorbereidingen voor het komende seizoen. Zo ook Sint Truiden VV. Zij lieten op hun website Dimitri Lavalée aan het woord.  

Zo heeft hij het onder andere over de intensiteit op de trainingen. “Inderdaad, de intensiteit is behoorlijk hoog tijdens de trainingen. De vermoeidheid is aanwezig, maar dat is een goed teken. We zitten in de voorbereiding, dus we moeten nu hard werken om in vorm te zijn voor de eerste wedstrijd van de competitie en om in staat te zijn het hele seizoen op niveau te presteren.”

Vrijdag speelt STVV overigens een oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht. Lavalée en co gaan de wedstrijd tegemoet zonder enige verwachtingen. “Zoals alle vriendschappelijke wedstrijden is het doel om ons fysiek voor te bereiden op de competitie, maar ook om te werken en onze tactiek te perfectioneren. Dit is de uitgelezen kans om in de praktijk om te zetten waar we elke dag op training aan werken. Het resultaat is in deze wedstrijden niet zo belangrijk. Het belangrijkste is om voorbereid aan de competitie te kunnen beginnen.”