Nog lang geen zekerheid, maar toch: 'Duivels meest waarschijnlijk tegen Slowakije'

Nog lang geen zekerheid, maar toch: 'Duivels meest waarschijnlijk tegen Slowakije'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 11:12ma 21-06-2021 om 11:12

Door het huidige systeem waarbij vier beste derdes zich ook plaatsen voor de achtste finales, is het koffiedik kijken hoe het vervolg van het EK eruit ziet voor de Rode Duivels. De jongens van Gracenote hebben toch een poging gedaan om de volgende ronde te voorspellen. Slowakije blijkt onze meest waarschijnlijke tegenstander te zijn.

Op basis van de verschillende scenario's die nog op tafel liggen, heeft statistiekenbureau Gracenote een algoritme losgelaten op de resterende groepswedstrijden. Dat heeft berekend welke affiches er in de achtste finales wel eens uit de bus zouden kunnen komen. Statistisch gezien maken de Slowaken de grootste kans om de Rode Duivels te treffen, al gaat het slechts om negentien procent van de gevallen. Het is met andere woorden nog steeds een pak waarschijnlijker dat een andere tegenstander het Belgische pad kruist. Dat kan zelfs het nummer drie uit de zogenaamde 'Poule des Doods' zijn, al is die kans dan weer niet bijster groot.

Afgaande op de lage percentages bij de andere voorspelde achtste finales mag het duidelijk zijn: het huidige systeem maakt het niet eenvoudig om klaarheid te scheppen voor de rest van het toernooi. Enkel groepswinnaar Italië weet min of meer waar het voor staan. Twee uit drie krijgt het straks Oekraïne voor de kiezen. Als we Gracenote mogen geloven, krijgen ook de neutrale fans iets om naar uit te kijken. Zowel Nederland-Portugal als Engeland-Duitsland zijn duels die in het oog springen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Denk jij dat we tegen Slowakije zullen uitkomen?

Ja
41%
Nee
59%
(130 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws