Advocaat over afscheid bij Rode Duivels: Kon aanbod niet weigeren

Advocaat over afscheid bij Rode Duivels: "Kon aanbod niet weigeren"

20-06-2021 16:30 Laatste update: 16:32
4

Dick Advocaat werd in 2009 verrassend bondscoach van België, maar vertrok amper zes maanden later na een topaanbieding uit Rusland. Advocaat is bij Het Laatste Nieuws duidelijk: hij heeft geen spijt van die beslissing. 

"Ik heb met ontzettend veel plezier gewerkt als coach bij de Belgische federatie. Ik weet dat ik er op een nare manier vertrokken ben, maar ik kon dat bod van Rusland niet weigeren - ik kon er een veelvoud verdienen", benadrukt Advocaat nog eens.

"Het neemt niet weg dat ik met trots terugkijk op die periode, zeker omdat in de huidige selectie verschillende spelers zitten die ik ook onder mijn hoede had. Of ik mee aan de basis van de huidige successen lig? Dat is althans hoe veel waarnemers in België het bekijkenDat vind ik een beetje overdreven. Ik heb mijn accenten gelegd, heb geijverd voor meer professionalisme, maar dat was het dan ook", besluit hij.

Advocaat verdiende in Rusland naar verluidt ongeveer zeven miljoen euro per jaar. Bij de KBVB verdiende hij 'maar' 600.000 euro per jaar.