Blessin is snoeihard voor Löw: Dan heb je op eind 63 procent balbezit. Fuck that

Blessin is snoeihard voor Löw: "Dan heb je op eind 63 procent balbezit. Fuck that"

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 11:36za 19-06-2021 om 11:36

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 11:38za 19-06-2021 om 11:38

Om 18u staat Duitsland meteen voor de match van de waarheid. Als onze oosterburen er niet in slagen om punten te pakken tegen Portugal, zou het EK 2020 er voor hen al na de groepsfase kunnen opzitten. Alexander Blessin ziet het niet bepaald zitten. Hij spaart bondscoach Joachim Löw niet.

Tegen een uitgekookt Frankrijk ging Duitsland al met 1-0 onderuit. Blessin zag zijn vaderland onherkenbaar spelen. "Tergend traag", zo vat hij het spel van Die Mannschaft samen bij Het Laatste Nieuws. Vooral Toni Kroos en Ilkay Gündogan zorgden voor frustratie ten huize Blessin vanwege hun risicoloze passing. "Dan heb je op het einde 63 procent balbezit. F*ck that. Verschrikkelijk", is de trainer van KV Oostende duidelijk. Zelf is hij een felle aanhanger van de Gegenpressing.

De achtste finales halen zal een vette kluif worden voor Duitsland. Een mogelijke nederlaag tegen Portugal lijkt het einde te betekenen. De vier beste derdes gaan weliswaar door op dit EK, maar met maximum drie punten (de Duitsers hebben nog een partij tegen zwakke broertje Hongarije voor de boeg) is de kans niet bijster groot om zelfs van dat achterpoortje te kunnen profiteren.

Mochten de Duitsers zich toch plaatsen voor de knock-out-fase, kruisen ze misschien wel het pad van de Rode Duivels. Dat kan zelfs al in de achtste finales. Ondanks de naam en faam van Duitsland hoeft onze nationale ploeg geen angst te hebben. "De Rode Duivels zijn véél sterker, van hen moeten ze alvast niet bang zijn", stelt Blessin gerust. Hij noemt België samen met Frankrijk en Spanje de topfavorieten, met Italië als gevaarlijke outsider.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Zouden de Rode Duivels Duitsland uitschakelen bij een eventuele ontmoeting op dit EK?

Ja
77%
Nee
23%
(77 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws