Het viel op hoe weinig zijn naam genoemd werd tegen Kroatië

"Het viel op hoe weinig zijn naam genoemd werd tegen Kroatië"

07-06-2021 19:30
8

De Rode Duivels moeten het nog altijd doen zonder Axel Witsel. Leander Dendoncker springt in de bres op het middenveld, maar René Vandereycken ziet dat hij het moeilijk heeft om die rol te vervullen. 

"Witsel wordt door veel mensen geroemd vanwege zijn defensieve kwaliteiten - en die heeft hij zeker - maar volgens mij is hij nog veel belangrijker in balbezit, als organisator en aanspeelpunt", legt Vandereycken uit bij Het Nieuwsblad. "Nu stond Leander Dedoncker op zijn plaats en dat is - met alle respect - geen Witsel."

In de opbouw wordt hij bijna nooit betrokken. "Net als in de oefeninterland tegen Griekenland viel het op hoe weinig zijn naam genoemd werd, gewoon omdat hij niet zo vaak wordt aangespeeld. Op zich is dat geen ramp op die positie, maar het valt wel op. Hij loopt zich nog niet op dezelfde manier vrij en hij heeft ook nog niet dezelfde status als Witsel, waardoor sommige jongens minder snel geneigd zijn om hem de bal te geven."

Dendoncker had het ook moeilijk met de tactiek. "Wat natuurlijk ook meespeelde, is het feit dat de Kroaten met drie centrale middenvelders speelden, waardoor Tielemans en Dendoncker steeds tegen een mannetje meer stonden. In de eerste helft hadden de Rode Duivels het lastig om daar een oplossing voor te vinden", besluit de voormalige bondscoach.