Suárez heeft duidelijk doel voor ogen en wil Chelsea achterna: Zou uniek zijn

Suárez heeft duidelijk doel voor ogen en wil Chelsea achterna: "Zou uniek zijn"

05-06-2021 10:45
1

Luis Suárez heeft voor zichzelf én Atlético Madrid een doel gesteld voor het aankomende seizoen. De 34-jarige Uruguayaan veroverde dit seizoen de Spaanse titel en wil na de zomer op jacht naar de winst in de Champions League.

Atlético stond al drie keer in de finale van de Champions League, maar wist de beker nog niet te veroveren. Als het aan Suárez ligt komt daar volgend seizoen verandering in. "Het gevoel van ambitie hoeft niet te stoppen na het kampioenschap. Waarom mogen wij niet dromen van het winnen van de Champions League?", wordt Suárez geciteerd door Marca. "Dat zou fantastisch en zeer uniek zijn."

El Pistolero vindt dat zijn missie zeker geen kansloze is. "Kijk maar naar Chelsea dit seizoen. Iedereen wilde wel tegen ze spelen omdat ze niet overkwamen als een zeer sterk team. Uiteindelijk hebben ze toch de Champions League weten te winnen." Naast zijn ambities voor volgend seizoen werd Suárez ook nog gevraagd naar zijn mening over de transfer van Sergio Agüero naar FC Barcelona.

Suárez werd een jaar geleden zelf 'weggestuurd' bij de club uit Catalonië, maar is blij voor Agüero, die na de zomer in het shirt van Barcelona te bewonderen is. "Ik heb hem een keer ontmoet bij een barbecue. Hij mag nu met de beste speler van de wereld voetballen (Lionel Messi, red.) en omdat ze ook nog eens goede vrienden zijn, kan dat alleen maar een succes worden. Hij is een goede speler en ik ben blij voor hem."