Martinez wil Sambi Lokonga testen als plan-B: Hij zal de schaduw van Witsel zijn

Martinez wil Sambi Lokonga testen als plan-B: "Hij zal de schaduw van Witsel zijn"

03-06-2021 17:26
5

Bondscoach Roberto Martinez blijft er volop in geloven dat Axel Witsel op het EK speelklaar zal geraken en dus een meerwaarde kan betekenen. Toch heeft hij ook een plan-B achter de hand: Albert Sambi Lokonga. De aanvoerder van RSC Anderlecht zal waarschijnlijk op speelkansen mogen rekenen tegen Griekenland en/of Kroatië.

In beide oefenduels zal Witsel sowieso nog niet van de partij zijn. In principe lijkt het duo Youri Tielemans-Leander Dendoncker dan het meest waarschijnlijk op het middenveld, maar Martinez wil nog een derde pion achter de hand houden. "Sambi zal de schaduw van Witsel zijn tot hij effectief weer bij de groep is", legt de bondscoach uit op zijn perspraatje. Qua profiel leunt Lokonga in zijn ogen met andere woorden het dichtst tegen Witsel aan.

Nochtans staat Lokonga eigenlijk slechts op de reservenlijst voor het EK. Niettemin hint Martinez naar speelminuten in één van de komende oefenmatchen. "Dat is zeker een mogelijkheid om hen bezig te zien. Om te kunnen zien hoe ver Sambi al staat op internationaal niveau", bevestigt hij. Tot op heden mocht Lokonga nog geen enkele keer proeven van interlandvoetbal. Bij de vorige break, in maart, was hij er wel bij, maar toen geraakte hij niet van de tribune.

Overigens wil Martinez ook de andere middenvelders uit de selectie niet uitsluiten. Integendeel, hij benadrukte nog dat ook zowel Dennis Praet als Hans Vanaken hun kans zullen krijgen om te tonen dat ze hun plekje verdienen in de basiself.