Vrees wordt werkelijkheid: De Bruyne dreigt start van het EK te missen

Vrees wordt werkelijkheid: De Bruyne dreigt start van het EK te missen

02-06-2021 14:31 Laatste update: 14:34
23

Onze Rode Duivels beginnen volgende week al aan het EK en nemen het in de eerste wedstrijd op tegen Rusland. Dat dreigt echter zonder Kevin De Bruyne te gaan gebeuren. Dat bevestigde Roberto Martinez.

De Bruyne liep in de finale van de Champions League en neusbreuk en breuk aan het oogkasfractuur op. Hij moet daardoor komende zomer op het EK met een masker spelen en mist ook de voorbereiding op het toernooi. Daarnaast dreigt de middenvelder ook de eerste wedstrijd te missen. "Het is weinig waarschijnlijk dat De Bruyne fit geraakt voor die eerste match", gaf Martinez aan op de persconferentie woensdag.

Op 12 juni nemen onze Rode Duivels het op tegen Rusland, maar mogelijk dus zonder De Bruyne. De bondscoach zoekt al naar een oplossing en geeft tegen Griekenland, de oefenpartij van donderdag, enkele jongens een kans. "Wie hem morgen vervangt, zal dus moeten tonen dat hij er klaar voor is. Er zijn drie tot vier spelers die daarvoor in aanmerking komen", aldus Martinez.

Het zal daardoor de eerste wedstrijd puzzelen worden voor Martinez. Zo is Axel Witsel er ook nog steeds niet bij en blijft het afwachten of ook Eden Hazard fit geraakt.