Mannaert (Club Brugge) weer betrapt: '2,44 promille achter het stuur'

Mannaert (Club Brugge) weer betrapt: '2,44 promille achter het stuur'

01-06-2021 11:30 Laatste update: 12:36
155

Vincent Mannaert is dinsdag voor de politierechter verschenen. De sportief manager van Club Brugge werd betrapt op rijden onder invloed. Met 2,44 promille zat hij ver boven de wettelijk toegelaten limiet.

De feiten vonden plaats in augustus van vorig jaar. Mannaert liep tegen de lamp in Oostende. "Ik heb schuldinzicht. En ik nam mijn verantwoordelijkheid ondertussen", wordt hij geciteerd door Het Nieuwsblad

Advocaat Walter Van Steenbrugge gaf aan dat Mannaert al een grote inspanning gedaan heeft. "Er is sprake van schuld en schaamte. En er is op veel vlakken aan boetedoening gedaan. Hij deed een schenking aan het fonds Emilie Leus (een fonds opgericht door de vader van verkeersslachtoffer Emilie Leus, red.) en hij heeft vrijwilligerswerk gedaan.”

Mannaert is niet aan zijn proefstuk toe. In 2010 reed hij een woning binnen in Opwijk. Ook toen bleek hij achteraf onder invloed te zijn. Toen kreeg hij een boete van 1.100 euro en een maand rijverbod. In 2019 kreeg hij 15 dagen rijverbod voor een vluchtmisdrijf.

Update: Het Laatste Nieuws geeft nu aan dat Mannaert 3.200 euro boete, drie maanden rijverbod en één jaar alcoholslot krijgt. Na het rijverbod moet hij ook medische en psychologische proeven doen.