'Guardiola zit niet stil na verloren finale en aast op twee versterkingen'

'Guardiola zit niet stil na verloren finale en aast op twee versterkingen'

31-05-2021 11:28
16

Pep Guardiola wil daags na het verliezen van de Champions League-finale zijn selectie versterken met twee internationals van Engeland. De Spanjaard heeft zijn zinnen gezet op de komst van Jack Grealish(Aston Villa) en Harry Kane (Tottenham Hotspur).

Manchester City verloor afgelopen zaterdag de Champions League-finale met 1-0 van Chelsea, maar Guardiola gunt zichzelf geen moment van rust en focust zich direct op het volgende seizoen. De Spaanse manager wil graag deze zomer Grealish en Kane aan zijn selectie toevoegen. Om de komst van de twee spelers te bekostigen, moet City eerst de nodige spelers verkopen, weet The Athletic. Er hangen namelijk forse prijskaartjes om de nekken van de 25-jarige Grealish en de 27-jarige Kane. The Athletic meldt dat een flink aantal spelers wel open staat voor een transfer, om op die manier ruimte te maken voor de komst van de twee internationals van Engeland.

De onvrede bij een deel van de spelersgroep is na de verloren Champions League-finale namelijk verder gestegen. Zo is spits Gabriel Jesus ontevreden over zijn rol binnen de selectie en baalt hij van het feit dat Guardiola veelal kiest voor het spelen met een 'valse nummer negen'. Ook centrumverdediger Aymeric Laporte is ontevreden, nu hij in de pikorde gedaald is achter Ruben Dias en John Stones. Ten slotte staat ook Raheem Sterling volgens The Athletic niet onwelwillend tegenover een vertrek uit Manchester. De vleugelspeler is dit seizoen voorbijgestreefd door de jonge Phil Foden en zit veelal op de bank.